IGI Global InfoSci E-Kitapları Satın Alımı / IGI Global InfoSci E-Books Purchase

IGIGlobal

Elektronik dergilerine aboneliğin devam ettiği IGI Global InfoSci Yayınevi’ne ait e-kitap koleksiyonu satın alınmıştır. IGI Global e-kitap koleksiyonu bilgi bilim ve teknoloji, işletme, medya ve iletişim bilimleri,  mühendislik, sosyal bilimler ve tıp alanlarında  2000-2016 yıllarına ait 3000 e-kitabı içermektedir IGI Global e-kitap koleksiyonuna Kütüphane Katoloğu’ndan erişilebilmektedir.

Erişim adresi: http://www.igi-global.com/gateway/database/1

_______________________________________________________________________

IGI Global InfoSci e-book collection has been purchased by METU. IGI Global e-book collection  contains 3000 e-books for the year 2000-2016 in the subject fields of business and management, engineering,  information science and technology, media and communication sciences, medicine, social sciences. IGI Global e-book collection can be accessible from Library Catalogue.

URL: http://www.igi-global.com/gateway/database/1

Springer E-Kitapları Satın Alımı / Springer E-Books Purchase

cda_displayimage

Springer yayınevi tarafından Mühendislik ve Bilgisayar Bilimi konularında 2014 yılında yayımlanan 2000’in üzerinde elektronik kitap satın alınmıştır. Kitaplara, Kütüphane Kataloğu’ndan erişilebilmektedir.

Kitap listesi: http://ww2.lib.metu.edu.tr/ek/Springer 2014 E-Book List.xlsx

Erişim Linki: http://link.springer.com/search?facet-content-type=%22Book%22&from=SL

________________________________________________________________________

METU Library has purchased over 2000 electronic books on Engineering and Computer Science collections which published by Springer in 2014. E-books can be accessible from Library Catalogue.

E-book title list: http://ww2.lib.metu.edu.tr/ek/Springer 2014 E-Book List.xlsx

URL: http://link.springer.com/search?facet-content-type=%22Book%22&from=SL

Wiley Yazar Çalıştayı: Bilimsel Makale Yazma ve Yayınlama / Wiley Workshop for Researchers: Writing Articles for Scientific Journals

wiley

wi

Wiley ve ODTÜ Kütüphanesi işbirliğiyle “Bilimsel Makale Yazma ve Yayınlama” konusunda Yazar Çalıştayı düzenlenecektir. Çalıştay organizasyonunda herhangi bir aksaklık yaşanmaması için aşağıda verilen bağlantıdan ücretsiz kayıt yaptırılması önemle rica olunur.

Kayıt adresi: http://olabout.wiley.com/WileyCDA/Section/id-821529.html

Tarih: 25 Kasım 2015

Saat: 08:45 – 13:00

Yer: Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Solmaz İzdemir Konferans Salonu

Not: Çalıştay dili İngilizce’dir.

Program:

8.45- 9:15        Çay-Kahve

9:15                 Araştırma Dünyasına Sunulan Hizmetler — Duygu Pacali, Institutional Account Manager, Wiley Türkiye

10:00               Bilimsel Makale Yazma ve Yayınlamada En İyi Uygulamalar – Dr Ray Boucher, Editorial Director, Wiley

11:30               Ara – 10 dak.

11:40               Dergi/Makale Yayınlamada Yeni Trendler: Açık Erişim , Bilimsel Yayıncılık, Makale Etkisinin Artırılması – Jill Hawthorne, Associate Director, International Development, Wiley

12:30               Soru-Cevap Oturumu

13.00               Kapanış

_________________________________________________________________________

Workshop for Researchers: “Writing Articles for Scientific Journals” is organized by Wiley and METU Library cooperation. Please register free of charge by using the URL given below.

URL: http://olabout.wiley.com/WileyCDA/Section/id-821529.html

Date: 25th November 2015

Time: 08:45 – 13:00

Venue: Middle East Technical University, Solmaz İzdemir Conference Hall

Note: Workshop will be presented in English.

Program:

8.45- 9:15        Coffee and tea

9:15                 Serving the Research Community — Duygu Pacali, Institutional Account Manager, Wiley Türkiye

10:00               Best Practices in Writing Articles for Scientific Journals – Dr Ray Boucher, Editorial Director, Wiley

11:30               Break time (10 mins)

11:40               Trends in Journal Publishing: Open Access, Peer Review, Driving Impact – Jill Hawthorne, Associate Director, International Development, Wiley

12:30               Questions

13.00               Closing

China Economy and Information Veritabanı Deneme Erişimi / China Economy and Information Database Trial Access

2015cnki

China Economy and Information Veritabanı 23 Kasım 2015 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

The China National Knowledge Infrastructure (CNKI) tarafından yayınlanan China Economy and Information Veritabanı; Çin’in ekonomi, nüfus, ticaret, sanayi ve siyaset alanlarına ait istatistiki bilgiler içermektedir.

Erişim Adresi: https://lib2.metu.edu.tr/ssl/ceid/

ODTÜ kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra, veritabanı linkine tıklayarak verilen kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılabilir.

Deneme erişimi tek kullanıcı ile sınırlandırılmıştır.

Veritabanına uzaktan erişim için VPN hizmetini (https://faq.cc.metu.edu.tr/tr/groups/vpn-hizmeti ) kullanınız.

Veritabanları ile ilgili görüş ve önerilerinizi http://lib.metu.edu.tr/tr/form/formlar-e-dergi-veritabani-abonelikleri-istek-formu bağlantısında yer alan formu doldurarak bizlerle paylaşabilirsiniz.

________________________________________________________________________

China Economy and Information Database will be on trial access until 23 November 2015.

China Economy and Information Database is published by The China National Knowledge Infrastructure (CNKI) and includes statistical information in the fields of economy, industry, politics, population and trade in China.

URL: https://lib2.metu.edu.tr/ssl/ceid/

Once log on with your METU username and password please click the database link and enter username/password given.

The trial access is restricted by single user at once.

Veritabanına uzaktan erişim için VPN hizmetini (https://faq.cc.metu.edu.tr/tr/groups/vpn-hizmeti ) kullanınız.

Please share your comments and suggestions about the database by filling out the form located at http://lib.metu.edu.tr/form/forms-recommend-new-electronic-journal-or-database-subscription

EIU- Economist Intelligence Unit Veritabanı Deneme Erişimi / EIU- Economist Intelligence Unit Database Trial Access

EIU

EIU- Economist Intelligence Unit Veritabanı  30 Kasım 2015 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

EIU veritabanı içeriğindeki 3 ayrı servis ile ülkelere ait istatistiki veriler sunmaktadır.

  • Country Reports: Yaklaşık  200 ülkeyi kapsayan Country Reports ülkelere ait ekonomik, politik ve sektörel eğilimler konularında istatistiki bilgiler içerir
  • Country Data:  200 ülkeye ait 320’den fazla ekonomik veriye erişim sağlanmaktadır.
  • Viewswire: 205 ülkeden iş dünyası ile ilgili analitik bilgiler içerir.

Erişim adresi: www.eiu.com

Veritabanına uzaktan erişim için VPN hizmetini (http://bit.ly/1DZHMSt) kullanınız.

Veritabanları ile ilgili görüş ve önerilerinizi http://lib.metu.edu.tr/tr/veritabani-degerlendirme-formu# bağlantısında yer alan formu doldurarak bizlerle paylaşabilirsiniz.

________________________________________________________________________

EIU- Economist Intelligence Unit Database will be on trial access until 30 November 2015.

EIU provides statistical data of countries via 3 different services.

  • Country Reports: Country Reports contains political and economic analysis for  200 countries. It includes statistical data for these countries.
  • Country Data: Country Data contains 320 ekonomic indicators of more than 200 countries.
  • Viewswire: Viewswire contains daily critical analysis on global business conditions for 205 countries.

URL: www.eiu.com

Please use VPN (http://bit.ly/1A3hniT) service for remote access to database.

Please share your comments and suggestions about the database by filling out the form located at http://lib.metu.edu.tr/trial-database-evaluation-form#

Hiperkitap Veritabanı Deneme Erişimi / Hiperkitap Database Trial Access

hiperkitaplogosaydam

Hiperkitap Veritabanı 31 Aralık 2015 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

Türkçe içerikli bir elektronik kitap veritabanı olan Hiperkitap; askeri bilimler, astronomi ve uzay, bilgisayar, çevre bilimleri, dil ve edebiyat, eğitim, ekonomi ve finans, enerji, fizik, genel çalışmalar, güzel sanatlar, hukuk, işletme ve yönetim, kimya, kütüphanecilik, matematik ve istatistik, medya ve iletişim, mimarlık ve tasarım, mühendislik ve teknoloji, müze ve kültürel çalışmalar, müzik, politika ve uluslararası ilişkiler, sosyoloji, spor, turizm, tarih, tarım ve tıp  konularında 12.000’den fazla tam metin e-kitap içermektedir.

Erişim Adresi: http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,uid&profile=ehost&defaultdb=e011tww

Kullanım Kılavuzu: http://ww2.lib.metu.edu.tr/ek/Hiperkitapkullanımkılavuzu.pdf

Veritabanına uzaktan erişim için VPN hizmetini (http://bit.ly/1DZHMSt) kullanınız.

Veritabanları ile ilgili görüş ve önerilerinizi http://lib.metu.edu.tr/tr/form/formlar-e-dergi-veritabani-abonelikleri-istek-formu bağlantısında yer alan formu doldurarak bizlerle paylaşabilirsiniz.

_________________________________________________________________________

Hiperkitap Database will be on trial access until 31 December 2015.

Hiperkitap, Turkish electronic book database, includes over 12.000 full-text e-books in the fields of agriculture and biology, astronomy and space, business and management, chemistry, computers, economy and finance, education, energy, engineering and technology, environmental sciences, fine arts, general works, history, language and literature, law, library science, mathematics and statistics, media and communication, medicine, museum and culturel studies, music, politics and international relations, sociology, sports and tourism.

URL: http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,uid&profile=ehost&defaultdb=e011tww

User Guide: http://ww2.lib.metu.edu.tr/ek/Hiperkitapkullanımkılavuzu.pdf

Veritabanına uzaktan erişim için VPN hizmetini (http://bit.ly/1DZHMSt) kullanınız.

Please share your comments and suggestions about the database by filling out the form located at http://lib.metu.edu.tr/form/forms-recommend-new-electronic-journal-or-database-subscription

SAGE Knowledge Veritabanı Deneme Erişimi / SAGE Knowledge Database Trial Access

SAG-Knowledge_Logo_PMS

SAGE KnowledgeVeritabanı 30 Kasım 2015 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

SAGE Knowledge Veritabanında sosyal bilimler alanında 4.400’den fazla akademik monograf, kitap, rehber, referans çalışması ve seriler erişime sunulmaktadır.

Erişim Adresi: https://knowledge.sagepub.com/

Veritabanına uzaktan erişim için VPN hizmetini (http://bit.ly/1DZHMSt) kullanınız.

Veritabanları ile ilgili görüş ve önerilerinizi http://lib.metu.edu.tr/tr/veritabani-degerlendirme-formu# bağlantısında yer alan formu doldurarak bizlerle paylaşabilirsiniz.

________________________________________________________________________

SAGE Knowledge Database will be on trial access until 30 November 2015.

SAGE Knowledge Database includes more than 4.400 books, handbooks, reference works, series and scholarly monographs in the field of social science.

URL: https://knowledge.sagepub.com/

Please use VPN (http://bit.ly/1A3hniT) service for remote access.

Please share your comments and suggestions about the database by filling out the form located at http://lib.metu.edu.tr/trial-database-evaluation-form

De Gruyter E-Dergileri Deneme Erişimi / De Gruyter E-Journals Trial Access

Verlag_Walter_de_Gruyter_Logo.svg

De Gruyter E-Dergileri 23 Aralık 2015 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

De Gruyter E-Dergileri; bilgisayar, ekonomi, hukuk, fizik, kimya, matematik, mimarlık, mühendislik, tarih ve müzik alanlarında 800’ün üzerinde dergiyi kapsamaktadır.

Erişim Adresi: www.degruyter.com/journals

Veritabanına uzaktan erişim için VPN hizmetini (http://bit.ly/1DZHMSt) kullanınız.

Veritabanları ile ilgili görüş ve önerilerinizi http://lib.metu.edu.tr/trial-database-evaluation-form bağlantısında yer alan formu doldurarak bizlerle paylaşabilirsiniz.

_________________________________________________________________________

De Gruyter E-Journals will be on trial access until 23 December 2015.

De Gruyter E-Journals cover over 800 journals in the fields of architecture and design, chemistry, computer science, economics, engineering, history, law, mathematics, music and physics.

URL:www.degruyter.com/journals

Please use VPN (http://bit.ly/1A3hniT) service for remote access.

Please share your comments and suggestions about the database by filling out the form located at http://lib.metu.edu.tr/trial-database-evaluation-form

SAGE Research Methods Veritabanı Deneme Erişimi / SAGE Research Methods Database Trial Access

SRMSquarelogo2

SAGE Research Methods Veritabanı 30 Kasım 2015 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

SAGE Research Methods veritabanında araştırma yöntem ve teknikleri alanında 750′den fazla kitap, makale, referans çalışması ve video içeriği erişime sunulmaktadır.

Erişim Adresi:http://srmo.sagepub.com/

Veritabanına uzaktan erişim için VPN hizmetini (http://bit.ly/1DZHMSt) kullanınız.

Veritabanları ile ilgili görüş ve önerilerinizi http://lib.metu.edu.tr/tr/veritabani-degerlendirme-formu# bağlantısında yer alan formu doldurarak bizlerle paylaşabilirsiniz.

_________________________________________________________________________

SAGE Research Methods Database will be on trial access until 30 November 2015.

SAGE Research Methods Database includes more than 750 books, journal articles, reference works and videos in the field of research methods.

URL: http://srmo.sagepub.com/

Please use VPN (http://bit.ly/1A3hniT) service for remote access.

Please share your comments and suggestions about the database by filling out the form located at http://lib.metu.edu.tr/trial-database-evaluation-form

eBook Business Collection Deneme Erişimi / eBook Business Collection Trial Access

3000-1024x443

eBook Business Collection 10 Aralık 2015 tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır.

eBook Business Collection finans, iletişim, kişisel gelişim ve pazarlama konularında 14.200’den fazla tam metin e-kitaba erişim olanağı sunar.

E-kitapları indirmek için detaylı bilgiye aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.

http://ww2.lib.metu.edu.tr/help/METU eBook Downloading Tutorial.ppt

Erişim Adresi: http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,uid&profile=ehost&defaultdb=e020tna

Veritabanına uzaktan erişim için VPN hizmetini (http://bit.ly/1DZHMSt) kullanınız.

Veritabanları ile ilgili görüş ve önerilerinizi http://lib.metu.edu.tr/tr/veritabani-degerlendirme-formu# bağlantısında yer alan formu doldurarak bizimle paylaşabilirsiniz.

_________________________________________________________________________

eBook Business Collection will be on trial access until 10 December 2015.

eBook Business Collection includes full text more than 14.200 academic e-books in the fields of communications, finance, marketing and personel development.

Turtorial for downloading eBooks on EBSCOhost: http://ww2.lib.metu.edu.tr/help/METU eBook Downloading Tutorial.ppt

URL: http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,uid&profile=ehost&defaultdb=e020tna

Please use VPN (http://bit.ly/1A3hniT) service for remote access.

Please share your comments and suggestions about the database by filling out the form located at http://lib.metu.edu.tr/trial-database-evaluation-form#